КОМЕНТАРИ

КОМЕНТАРИ
Један од начина да помогнете правим независним медијима у Србији, Немогућим "Заветинама" (немогућим јер опстају у немогућим условима!) је да се претплатите на неки од часописа "Заветина", или од књига . Да ли вам је, доиста, стало до стварно независних медија и независних издавача! Докажите...

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ
На неко од дигиталних издања "Заветина", по веома повољним ценама

ЛИРИКА ПАВЕТИНЕ, И КОМЕНТАРИ

Сакупљање ораха коштунаца и новинских коментара


..
..

НЕ ПРАВЕ ДЕЦУ ПАРЕ, НЕГО.... (ДА НЕ БУДЕМО БЕЗОБРАЗНИ!) -   Предраг Вулинпре 2 месеца. - "Не волим децу, нећу да рађам, немој да ме смараш, могу да радим шта хоћу, не волим ћирилицу, не смарај ме са српском историјом, хоћу да живим", ти си затуцана сељачина....Кога уопште занимају деца???У мојој генерацији/1970/ трећина је неожењених и неудатих, ако не и више...Оних без деце такође. Неки парови држе по неколико паса, шетају их сваки дан и за псећу храну дају велики новац. То им није тешко! Што рече покојни Душко Радовић, "Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може сматрати да је за данас довољно постигао у животу. Свако даље инсистирање на још нечему, било би нескромно.” Поздрав из Бањалуке....

Ilic Momciloпре 2 месеца. - Mislim da novac nije glavni razlog pada nataliteta.Setimo se da je, od kad je sveta i veka, sirotinja imala najveci broj dece,dok su se bogati zadovoljavali cak jednim detetom, ako je kao musko bilo potencijalni naslednik i produzavalac" loze".Ima vise razloga koji su u ranija vremena stvarali potrebu za brojcano vise dece.Necu da navodim zasto,jer su ti razlozi tada bili opste prihvaceni i zadovoljavali tu potrebu i siguran sam da vecina nas koji smo u godinama i znamo kako su nasi stari ziveli,imamo jasnu sliku o tome.Danas su jednostavno porodicne potrebe za decom male, mislim da je dvoje dece za vecinu "puna kapa"jer se deca odgajaju da bi sto pre i sto uspesnije osamostalile svoj zivot.Takodje treba porazmisliti i objasniti,zasto je tako neopisiva radost zbog rodjenja unuka.Tu lezi po mom misljenju iskon u nasim glavama.Kod mladjih ljudi je to sto sam pokusao da kazem,dosta promenjeno i razmisljanje i zelja,a posebno osecaj potrebe za vecim brojem dece.Novac je samo objasnjenje. (Коментари на чланак: Новац неће спречити демографски суноврат Србије. - Шта видимо ако погледамо свет? Без икаквих мера државе, демографски бум остварују искрени верници свих вера. / Аутор: Мирољуб Јевтић уторак, 27.06.2017. у 08:21)

ЛеЗ 0012571   
..


Коперникански обрт: Белој кући никако није циљ 
косовска џихадска творевина 

 Anabelaпре 26 дана.  Ideja je bila da Kosovo bude eksperimentalna multinacionalna drzava (a ne druga albanska drzava) i to da se eliminise srpski nacionalizam jer je "opasan" posto uspostavlja identitet blizak ruskom identitetu,a Rusiju su administracije Klinton-Bus-Obama, smatrale za neprijatelja i posto je tendenicija da nacije nestanu, nego da opstanu jos u praznim nazivima i u elentime folklora, hrane i slicno, "podrazumeva se" da ce nestati i druge nacije, pa tako i Albanska,ali nisu Amerikanci bili svesni koliko je otrovan i snazan albanski nacionalizam jer pociva na istorijskim lazima i zelji ka ekspanzijom.Licno, nemam nista protiv da nastane svetska demokratska drzava bez nacija,ali neka se prvo kao nacije "samoukinu" Englezi, Francuzi,Amerikanci i Rusi,pa onda mozemo i mi da im poverujemo.

* *
Nada Kordićпре 26 дана. - Dovoljno je napraviti pogleda unazad, otići u arhiv, uzeti Njusvik (Newsweek) iz leta 1980., zapravo odmah posle Titine smrti i naći ćete tekst pod naslovom 'Preti li Jugoslaviji/Balkanu građanski rat?!' Na fotografiji priloženoj u testu - motiv sa Kosova... - (Из коментара на чланак:Исламска држава укида албанску нацију?

ЛеЗ 0012570 
..сибирски славуј  пре 2 године . - ТАЊУГу не верујем ниста. Та антисрпска коминистицка пропагандна агенција водје и централног комитета пропалих комуниста никада није известавала истинито и коректно. Сто се тице инвазије миграната на Европу, то је јако добро организовано од разлицитих муслиманских организација јер је не могуце да се то десава спонтано и неорганизивано без логистике и новца. У Србији назалост јос увек постоје мрзитељи запада и ЕУ који у облику пропалог комунисте Вулина од Србије праве мигрантску катастрофу која прети да се претвори у праву демографску трагедују несагледивих размера. Злурадо лиферовање миграната у ЕУ је заустављено затварањем граница суседних дрзава док је Србија попристе неконтролисаног примања и сверцовања миграната даље пут Еу.  (Коментар на чланак: Шведска увела контролу на мосту који је спаја са Данском )

ЛеЗ 0012558 


Нема коментара:

COMPLETARIUM

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"