КОМЕНТАРИ

КОМЕНТАРИ
Један од начина да помогнете правим независним медијима у Србији, Немогућим "Заветинама" (немогућим јер опстају у немогућим условима!) је да се претплатите на неки од часописа "Заветина", или од књига . Да ли вам је, доиста, стало до стварно независних медија и независних издавача! Докажите...

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ
На неко од дигиталних издања "Заветина", по веома повољним ценама

петак, 29. фебруар 2008.

Посебна породична заветина 7-8 / 2007.Ових дана, са малим закашњењем, појавио се последњи двоброј часописа Едиције Заветине, Посебна породична заветина 7-8/20007., који доноси обиље прилога.
Овај зимски број доноси у рубрици Ливење коситре Један ђердапски доживљај Михаила Петровића Аласа ( о једном од илегалних прелазака краља Петра Првог у Србију и успешном бекству преко Хомоља и Дунава од обреновићевских потера), а у новој рубрици Архив у оснивању подужи текст о универзитетској задужбини краљице Наталије Наталијино. У рубрици Превредновање доносе се одломци из Биљежака једног писца Сима Матавуља, као и сведочанство Вида Латковића о неким непознатим детаљима из живота Матавуља. У рубрици Едиција ЦАРСКИ РЕЗ (Edition Sectio Caesarea), објављује се низ љубавних песама Пабла Неруде у избору и препеву Ане Стјеље (поред препева, дати су и оригинални текстови песама на шпанском). Часопис објављује и прозу Милана Миливојевића Перун и три смрти. У рубрици Прећуткиваних писаца и скривених вредности српске културе и књижевности, часопис доноси први наставак веће прозне целине Мата Горског Waterloo Manifest. Рубрика Подвучено доноси наставак из претходног броја, текста М. Лукића. У рубрици Све даље објављују се приче Коли Ивањске Шоле, једне од победница на књижевном конкурсу Заветина за 12 рукописа. Рубрика Огледало Посебне породичне заветине доноси оцене најновијих књига српских писац Д. Матића, С. Богдановића и М. Мркића. У рубрици НОВОСТИ (из Заветина), објављене су најактуелније вести овог неофицијелног издавача. Наиме, да је публикована нова верзија Веба Заветина на интернет локацији www.zavetine.com. Као и читав низ других прилога. Часопис доноси и нецензурисана писма својих читалаца. Као и краћу прозу Покајање Владимира Јагличића.
Адреса часописа: Посебна породична заветина, 11000 Београд, Сердар Јанка Вукотића 1/13
Уредници: Мирослав и Димитрије Лукић
Дигитална верзија часописа управо је публикована на Веб сајту Заветина и може се бесплатно преузети у целини са странице http://www.zavetine.com/new_page_1.htm
Верзија штампана на папиру биће објављена пре почетка пролећа ове године и може се поручити искључиво од Заветина по симболичној цени.

Нема коментара:

COMPLETARIUM

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"