У ДАНИМА када би коначно требало да буде разрешена дугогодишња агонија "Просвете", дошло је до неочекиваних нових игара око ове угледне београдске издавачке куће. На то је упозорила Група акционара упутивши писмо на неколико надлежних адреса. У њиховом саопштењу се наводи како Небојша Горановић, привремени заступник капитала, Предраг Петровић, члан Одбора директора и Данко Мимић, ранији предстечајни управник, "покушавају да за себе остваре незакониту материјалну корист и да, манипулисањем, на силу уклоне генералног директора Драгана Миленковића". 
На основу летошњег решења Привредног суда о предстечајном поступку, у "Просвети" је урађен УППР (предлог како да се изађе из кризе), који је завршен 3. новембра. У коначном тексту требало је да буду изричито наведена имена чланова будућих органа управљања. Међу њима, међутим, изостављено је име Драгана Миленковића, а наведена само функција (генерални директор), док су имена Небојше Горановића и Предрага Петровића са одређеном висином примања остала. Истовремено, предложено је да се за независно стручно лице које ће пратити спровођење плана именује Данко Мимић, који је током лета у кратком периоду био именован за предстечајног управника, али је брзо замењен управником кога је одредила Агенција за приватизацију.
Текст УППР потписао је Драган Миленковић, при чему је превидео да је његово име изостављено у будућем управљачком тиму. Затражио је објашњење, а одговорено му је да је до тога дошло грешком и да ће то на време бити исправљено, што до данас није учињено. Група акционара у таквом потезу препознала је намеру да се Миленковић на "елегантан" начин уклони са места првог човека куће.
- Потпуно је јасно да су се Небојша Горановић, Предраг Петровић, које је поставила Агенција за приватизацију, као и Данко Мимић, нашли у сукобу интереса, јер за себе, користећи свој положај, припремају добро плаћена места за дужи период. Од тога ће штету имати само ИП "Просвета", али и ми акционари, јер са таквим људима на челу, УППР не може да се у потпуности спроведе, а својина "Просвете" биће умањена и угрожена - истиче се у писму Групе акционара.
Директор Драган Миленковић није желео да коментарише ово писмо, али је подсетио да је суд заказао рочиште за 22. децембар, када би требало коначно да буде одређена судбина "Просвете". О плановима изласка из кризе обавештени су сви повериоци, као и државне институције којима кућа највише дугује. Ако се усвоји УППР, "Просвета" ће добити рок од две године да исплати сва дуговања и стане на здраве ноге.

СМИРИО ТЕНЗИЈЕ
ДИРЕКТОР Драган Миленковић је својим доласком на ту функцију у фебруару 2014. видно поправио ситуацију у "Просвети". Смирио је тензије међу запосленима, знатно повећао промет у књижарама, надокнадио заостале плате, објавио запажене књиге, а на његов рад ни Одбор директора ни Скупштине акционара нису никада имали никакве примедбе, наводи се у писму.
Уз напомену да је једино Горановић имао резервисан став према директору, вероватно због тога што је Миленковић одбио његов захтев да га плаћа као заступника капитала, јер је накнаду већ добијао од Агенције за приватизацију.

ОБИЧНЕ ИЗМИШЉОТИНЕ
Истичући да има 37 година радног стажа и ниједну мрљу у професионалној каријери, Небојша Горановић за "Новости" каже:
- Писмо акционара је најобичнија измишљотина недобронамерних људи. Драган Миленковић је на мој предлог дошао за директора и ја ћу га подржавати докле год буде успешан у овом послу. До сада од "Просвете" нисам добио ни динара, већ ме плаћа Агенција за приватизацију. У тексту УППР предложена је моја функција и висина примања, али је то само законска обавеза. "Просвета" је сада у веома озбиљној фази и од свих ће се тражити максимум рада и одговорности. Ако се и усвоји наш УППР, мораће да се уложи огроман труд да би се пословало позитивно и у наведеном темпу вратили дугови.