Translate

Претражи овај блог

ТРГОВЦИ СВЕТЛОШЋУ / најчитанији Лукићев роман

ТРГОВЦИ СВЕТЛОШЋУ, роман Беле Тукадруза (алиас М. Лукића)

ТРГОВЦИ СВЕТЛОШЋУ, роман Беле Тукадруза (алиас М. Лукића)
први део трилогије романа АНЂУЈКА (или "Младост без старости и живот без смрти")

петак, 6. јун 2008.

Велики књижевни конкурс ЗАВЕТИНА се захуктава...


Вести са Великог
књижевног конкурса
Едиције ЗАВЕТИНЕРукописи полако пристижу: рукописи збирки песама, кратких прича, романа, есеја, полемика, превода... Из Србије, Канаде, Хрватске, Немачке, Русије, Црне Горе, Босне и Херцеговине... Ни месец дана након што је конкурс расписан, пристигло је преко четрдесетак рукописа. Поједине одломке или избор из тих пристиглих рукописа, публиковали смо на нашим блоговима http://www.zavetineplusultra.com/ , http://www.trecasrbija.blogspot.com/ , http://www.arhivuosnivanju.blogspot.com/... Биће штампани у првом пролећном броју нашег часописа "Посебна породична заветина" 9-10/2008, који ускоро излази, такође, прилози из пристиглих рукописа са најнеопходнијим обавештењима о њиховим ауторима. Да бисте обезбедили дигиталну верзију овог броја часописа (ако већ нисте!) треба да се јавите секретару нашег тима ЗАВЕТИНА, како бисмо Вас на време ставили на мејлинг листу. (Треба да се јавите на ову и-мејл адресу lakomica@verat.net , да пошаљете своју тачну интернет адресу, као и кућну.)
Јавило нам се на стотине аутора, међу којима није мали број оних који нису схватили прави смисао и Великог књижевног конкурса Едиције ЗАВЕТИНЕ, као и других наших конкурса. Едиција ЗАВЕТИНЕ је расписала Велики конкурс како би публиковала, објавила нове рукописе, познатих и непознатих аутора. Понављамо - немојте нам слати већ објављиване и публиковане књиге, то нисмо тражили. Ми наравно знамо да би било добро поново штампати или публиковати неке већ објављиване, али заборављене књиге. Али ми нисмо у могућности да то сада чинимо. Дакле, књижевни конкурс Ед. ЗАВЕТИНЕ је расписан да би се откриле нове ствари, нови рукописи, а нарочито - понављамо - препеви и преводи светских песника на српски (или хрватски) и српских песника на светске језике. Јер препеви и преводи су чудесни мостови између најудаљенијих култура и народа, између различитих цивилизација и раса...
Захваљујемо свим електронским медијима, како у Србији, тако и по осталим земљама у окружењу, па и у Европи, које су схватиле смисао и значај овогодишњег Великог књижевног конкурса Едиције ЗАВЕТИНЕ.
Потенцијалним учесницима овог књижевног конкурса поручујемо: Пожурите полако! До децембра има довољно времена да поново и поново средите ваше рукописе. Не заборавите прописани обим рукописа.

И поново прегледајте Колекције за које мислите да конкуришете на нашем Веб сајту http://www.zavetine.rs/. Придржавајте се правила овог конкурса који је - подвлачимо - некомерцијалан!
Ако сте одлучили да ваше рукописе пошаљете током јуна и јула ове године, учините то на интернет адресу lakomica@verat.net (због проблема које тренутно имамо са нашом интернет адресом zavetine@verat.net , тј. са провајдером).
Убудуће ћемо на овом Блогу редовније објављивати вести које се тичу Великог књижевног конкурса.


Београд, петак 6. јун 2008 Тим Едиције ЗАВЕТИНЕ

Нема коментара:

АГРЕГАТ. Тзв. МОГУЋЕ И НЕМОГУЋЕ ЛИНИЈЕ - Књижаре на мобилним колосецима Сазвежђа З | Раде нонстоп