Translate

Претражи овај блог

ТРГОВЦИ СВЕТЛОШЋУ / најчитанији Лукићев роман

ТРГОВЦИ СВЕТЛОШЋУ, роман Беле Тукадруза (алиас М. Лукића)

ТРГОВЦИ СВЕТЛОШЋУ, роман Беле Тукадруза (алиас М. Лукића)
први део трилогије романа АНЂУЈКА (или "Младост без старости и живот без смрти")

понедељак, 26. мај 2008.

Prvi prolećni dvobroj IDENTITETA za 2008.



Identitet 9-10 / 2008


Digitalno izdanje časopisa IDENTITET Edicije ZAVETINE iz Beograda upravo je publikovan i može se dobiti direktno od izdavača. Prvih 1000 čitalaca časopis će dobiti besplatno u ovoj godini u kojoj Zavetine obeležavaju 25 godina postojanja.
Časopis se otvara uobičajenom rubrikom Večne nervoze, u kojoj se donose tekstovi dva čuvena duhovnika: Kako đavo obmanjuje čoveka Starca Kleopa i Greh Sv. Jovana Kronštatskog.U ovom prvom prolećnom dvobroju književnog časopisa IDENTITET prevrednovanje je i dalje tema broj jedan. Rubrika REP (u okviru temata: Okrug prašine i paučine: Zašto još uvek ovde nema prevrednovanja) - donosi više od dvadesetak tekstova koji bi mogli biti put prema odgovoru na postavljeno pitanje. Kao i prethodni dvobroj, Identitet donosi izbor tekstova štampanih ili publikovanih od dvadesetih godina minulog veka do poslednjih nekoliko godina. Časopis donosi tekstove Rastka Petrovića, Bore Ćosića (Književna kritika u Srbiji je beda bedina..), Aleksandra Lukića (Parohijski duh srpske književnosti...), odlomke iz razgovora sa R. Kordićem, kritičke tekstove Boška Tomaševića, Saše Ćirića, M. A. Ivkova, Miroslava Lukića, Zorana M. Mandića, M. Vučinića (Fundamentalizam Svetislava Basare), Saše Radojčića, Stanislava Vinavera (Pomenik iz 1922; Maturska pitanja) i dr.
U rubrici REP OD REP M. Lukić piše o eliti, stavljajući u kontekst ono što je sabrano u prethodnoj rubrici. Ako se taj tekst, nekada, preliminarno objavljen na drugom mestu, činio radikalnim, on danas deluje nekako poznato i možda lekovito?
Rubrika DUR donosi tekstove konkursa koje je raspisala Edicija ZAVETINE ove godine (veliki književni konkurs za 30 rukopisa novih knjiga svih žanrova; konkurs za kratki esej, kratku priču, fotke, itd.)
U rubrici SUZ prvi put objavljuje svoje proze, pesme ili putopise Predrag Crnković, Slobodan Branković i Bojana Pavićević. Ova rubrika donosi i poduži tekst agilnog kladovskog carinika Ranka Jakovljevića Legat barona Filipa la Renotieri de Ferari.
Rubrika KRKALESKA u okviru Skrivenih vrednosti srpske kulture i književnosti donosi Pogovor SABRANIM RADOVIMA A. Lukića, koje su Zavetine objavile sredinom maja u 8 knjiga. Kao i odlomke iz Čitanke o Svetom kralju Jovanu Vladimiru N. Velimirovića. Podrubrike Podvučeno donose Lepo i novo? M. Lukića, a AB IMO PECTORE esej RAZUM ILI NAGON..... Nikole Vuškovića. Na kraju časaopis objavljuje i jednu izvrsnu fotografiju iz mladosti ovogodišnjeg dobitnika književne nagrade Amblem tajnog pisma sveta , Aleksandra Lukića, kao i izvinjenje čitaocima i saradnicima što u ovom dvobroju nije moglo biti publikovano sve ono vredno što je pristiglo na urednički sto. Korice časopisa (verzije štampanog izdanja) su u znaku Pogleda odozgo vlaških zmajara iz Češljeve Bare i fotografije starog razboja Z. Kneževića.
Štampano izdanje ovog dvobroja pojaviće se do kraja juna. Cena štampanog dvobroja je 150,00 dinara, i u tu cenu nisu uračunati poštanski i drugi troškovi. Ovaj dvobroj časopisa ne distribuira se u knjižarama, iz više razloga. Savetujemo svim našim zainteresovanim poručiocima iz unutrašnjosti Srbije, koji žele da poruče ovaj dvobroj, da to učine tako što će novac poslati poštanskom novčanom uputnicom na sledeću adresu: Ivan Lukić, 11000 Beograd, Serdar Janka Vukotića 1/13 (pri tom treba da navedete i tačnu vašu kućnu adresu). Odmah ćemo Vam poslati traženi broj. Tako je jeftinije, nego da se časopis naruči pouzećem (u tom slučaju dvobroj košta 250,00 din).

Ukoliko ima izvedsnih nejasnih stvari, pišite nam na uobičajenu i-mejl adresu zavetine@verat.net



Нема коментара:

АГРЕГАТ. Тзв. МОГУЋЕ И НЕМОГУЋЕ ЛИНИЈЕ - Књижаре на мобилним колосецима Сазвежђа З | Раде нонстоп